Werkwijze Spelbegeleiding

De aanpak

Nadat u uw kind heeft aangemeld volgt een intakegesprek en één spelobservatie. Hierna wordt een spelbegeleidingsplan opgesteld, volledig aangepast op de behoeften en het niveau van uw kind. Vervolgens start de daadwerkelijke spelbegeleiding. Middels een erkende methode leert de spelagoge uw kind (beter) spelen. Samen proberen zij de speelwereld te ontdekken, en de creativiteit en eigen speel-mogelijkheden van het kind te ontwikkelen. 

Het traject bestaat uit minimaal twaalf spelsessies. U ontvangt regelmatig evaluatieverslagen waarin de ontwikkelingen van uw kind gerapporteerd worden. De spelbegeleiding wordt afgesloten met een eindgesprek. Na afronding kan het kind, vanuit een stevige basis, verder met de eigen (spel)ontwikkeling.

De praktijk

Spelpraktijk Spelenzo is gesitueerd op mijn woonadres. Zo komt een kind terecht in een vertrouwde, huiselijke sfeer. De begeleiding vindt plaats in een compleet ingerichte spelkamer. Daar is een  uitgebreid aanbod aan speel- en spelmateriaal aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een zand-water tafel, een keukentje, een verkleed/poppenhoek, bouwhoek, en diverse spellen. Deze omgeving nodigt uit tot het ontdekken van de spelwereld, en stimuleert kinderen om te verkennen en te proberen. 

Tarieven en vergoedingen

De kosten per sessie bedragen € 50,- (inclusief BTW). Met een minimum van 12 sessies. Het intakegesprek en één observatie zijn inclusief. In sommige gevallen kunt u deze kosten vergoeden via het Persoon Gebonden Budget of via uw ziektekostenverzekeraar.